Na donatorskoj večeri u Nevesinju prikupljeno je 31.420 KM za obnovu hrama Svetog Kirila i Metodija na Odžaku u ovoj hercegovačkoj opštini.

donatorsko vece nevesinje

Domaćini sinoćnje svečanosti, kojom je obilježen i ulazak u novo ljeto po Julijanskom kalendaru, bili su episkop zahumsko–hercegovački i primorski Grigorije i načelnik opštine Nevesinje Momčilo Šiljegović.

Oko 200 gostiju, među kojima su bili sveštenici Srpske pravoslavne crkve, javni radnici, privrednici, predstavnici mjesnih zajednica i političkih stranaka i drugi gosti, okupili su se na poziv vladike Grigorija i donirali sredstva kojim će se znatno ubrzati radovi na izgradnji hrama na Odžaku.

"Biti u Nevesinju je čast i ponos, jer nas ovo mjesto podsjeća na stradanje, ali i, što je važnije, na život", poručio je vladika Grigorije.

On je istakao da Nevesinjci u sebi nose mnogo Božije blagodeti i dobrote koju su naslijedili od svojih predaka.

"Ne postoji ljepše mjesto gdje se može čekati Nova godina od Nevesinja", rekao je vladika Grigorije, čestitajući ulazak u novo ljeto.

Načelnik opštine Nevesinje Momčilo Šiljegović zahvalio je svim donatorima koji su pomogli izgradnju hrama, naglašavajući da je i opština za tu namjenu izdvojila 10.000 KM.

Pozdravne telegrame uputili su predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić i direktor Sekretarijata za vjere Jovo Turanjanin, koji su obavijestili organizatore da će i oni donirati sredstva za crkvu na Odžaku.

Muzički dio programa obilovao je izvornim narodnim melosom, a nastupili su muzički umjetnik Miodrag - Miša Blizanac, Etno-grupa "Sveti Dimitrije" i orkestar Muzičke škole "Sveti Roman Melod". SRNA/foto.:radio nevesinje