Košarkaši Leotara večeras su pobijedili ekipu Varde HE iz Višegrada rezultatom 65:62, te tako zabilježili drugu uzastopnu pobjedu.

leotar varda

Iako se u početku utakmice mislilo da naši košarkaši neće ostvariti novu pobjedu, te da će Varda iz Trebinja otići sa punim plijenom, to se zahvaljujući odličnoj igri naših košarkaša nije desilo i bodovi su ostali u Trebinju. Ovom pobjedom košarkaši Leotara su još jednom pokazali da nisu amaterski klub, kako ih nazivaju iz gradske uprave, i da oni uprkos velikoj finansijskoj krizi neće posustati u predstavljanju Trebinja kao grada košarke i "rasadnika" talentovanih košarkaša.

Ono što je i dalje nejasno navijačima jeste položaj ovoga kluba u gradu i zbog čega Trebinje ne želi da košarka u njemu opstane. Iako se godinama u fudbalski klub ulažu hiljade konvertibilnih maraka, zbog čega i jedan ponos košarke ne može da dobije novac za takmičenje.

Najefikasniji u redovima Leotara večeras su bili Bojan Setenčić sa 21 i Vladimir Aleksić sa 19 postignutih koševa. Takođe svemu ovome treba dodati hrabru  i odlučnu borbu trebinjskih prvotimaca, koji su u jednom trenutku vodili sa čak 13 koševa razlike.

U nadi da će čelnici grada pored povećanja svojih ličnih primanja, povećati i sredstva u sportu, ostaje nam nada u bolje sutra naše omladine u sportskim kolektivima, i njihova puna angažovanost u domaćim i stranim klubovima.