Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija danas je u Bileći svečano otvorio novu zgradu administrativne službe opštine.

nova zgrada opstine u bileci

Tegeltije je istakao da ovo nije projekat jednog načelnika i jedne političke opcije, već jednog grada. "Izgradnja ovakve zgrade koja će biti simbol ove opštine svakako nije dovoljna za bolji život, ali će zasigurno stvoriti pretpostavke za bolji rad lokalne uprave", rekao je Tegeltija i dodao da je Bileći odavno bila potrebna nova zgrada administrativne službe.

Izgradnja objekta trajala je nešto više od godinu dana, a novac je obezbijeđen kreditnim sredstvima.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić istakao je da je vrijednost građevinskih radova oko 2,6 miliona KM, dok će za opremanje enterijera biti izdvojeno dodatnih 150.000 KM.

miljan aleksic i zoran tegeltija

Aleksić je podsjetio da je opštinska administracija do sada radila na više lokacija i da je stara zgrada opštine sagrađena prije više od 100 godina postala neuslovna i nefunkcionalna.

Izgradnjom nove zgrade sve administrativne službe biće na jednom mjestu, što će znatno olakšati rad zaposlenih, a građani će brže biti usluženi.

Svečanom otvaranju nove zgrade Skupštine opštine Bileća prethodilo je polaganje cvijeća na spomenik poginulima u odbrambeno-otadžbinskom ratu. SRNA