Novogodišnju noć veliki broj mladih iz Trebinja proveo je u susjednim crnogorskim gradovima, najviše u Budvi gdje je nastupio Zdravko Čolić.

nova godina uz colu u budvi

U turističkim agencijama u Trebinju Srni je potvrđeno da je sinoć u Budvu otputovalo deset autobusa, a zainteresovanost za prevoz je bila mnogo veća. Cijena povratne karte do Budve i nazad bila je 16 KM.

Već godinama ni u jednom gradu istočne Hercegovine nema organizovanog dočeka Nove godine zbog čega su ugostiteljski objekti bili popunjeni, a uz pjesmu i muziku domaćih muzičara slavilo se do ranih jutarnjih časova.

Za provod u ugostiteljskim objektima u Trebinju uz prethodnu rezervaciju trebalo je izdvojiti od 20 do 70 KM.

nova godina uz colu u budvi

U turističkim agencijama ističu da su Trebinjci za doček Nove godine bili zainteresovani kako za evropske metropole tako i za ski centre u BiH, Srbiji i Crnoj Gori, a po prvi put bio je u ponudi i doček na Sicijiliji za koji se odlučio određeni broj Trebinjaca.

Iz Centra javne bezbjednosti Trebinje potvrđeno je da je u protekla 24 časa na području Istočne Hercegovine bilo uglavnom mirno.

Tokom novogodišnje noći nije rođena nijedna beba.

Dežurna ekipa hitne medicinske pomoći imala je 48 intervencija, od toga 41 u ambulanti i sedam po hitnom pozivu, dok su vatrogasci intervenisali tri puta.

Zbog havarije u trafostanici u zgradi Starog metalca sinoć su bez električne energije bili potrošači u Policama, Bregovima, Mokrim dolovima i Ložioni, dok je jutros stanje normalizovano.

Na području trebinjske opštine prvog i drugog dana Nove godine marketi ne rade, a pekare neće danas isporučivati hljeb.

Ugostiteljski objekti i benzinske pumpe danas uobičajeno rade.

Dežurna je apoteka je u Preobraženskoj ulici. SRNA