Na području grada Trebinja ima oko 20 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od 1 do 4 kategorije, kojima treba da se riješi trajno stambeno pitanje.

Rajko Capin

Prema riječima Rajka Ćapina, načelnika odjeljenja za boračko - invalidska pitanja grada Trebinja, u narednom periodu će se u saradnji sa resornim ministarstvom za izbjegla i raseljena lica RS i incijatorom rješavanja i raspuštanja kolektivnih centara, UNHCR, trebalo bi da dođe do realizacije izgradnje zgrade sa 32 stambene jedinice, u kojoj bi po 2 osnova, tj. u smislu prioriteta svoj stambeni problem riješilo i nekoliko porodica poginulih boraca i RVI.

"Realizacaja ovog projekta ima podršku lokalne samouprave, tj. Grada Trebinja, koji bi trebao obezbijediti zemljište i infrastrukturne priključke" istakao je Ćapin i dodao da postoje tri vida načina rješavanja stambenog zbrinjavanja ovih porodica, a to su kupovina, izgradnja ili dodjela bespovratnih novčanih sredstava, u svrhu adaptacije objekata.

Ćapin je zaključio da će se Grad Trebinje i ubuduće zalagati za dalji nastavak procesa stambenog zbrinjavanja boračke populacije, te za izgradnju još jedne manje zgrade, zavisno od potrebe, kako se ljudi budu prijavljivali, a na osnovu svojih prava i zakona o stambenom zbrinjavanju članova porodica poginulih boraca, RVI i demobilisanih boraca otadžbinsko - odbrambenog rata.