Učenik Lazar Rajković iz Bileće pobjedio je na konkursu Ministarstva za izbor najbolje fotografije koja je izložena u Izložbenom prostoru "Koraci", a nagradu mu je danas uručio ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović.

lazar rajkovic bileca

Ministar je podijelio i diplome za pohvaljene fotografije profesora likovne kulture Nine Puljić iz Teslića, te učenika Teodore Radivojević iz Banjaluke, Viktorije Savanović iz Prijedora, Lidije Pavlović iz Rogatice i Vladimira Mucovića iz Trebinja.

Kasipović je, nakon dodjele priznanja, rekao novinarima da će izložba najboljih 80 fotografija učenika i nastavnika iz Srpske u Izložbenom prostoru "Koraci" u Ministarstvu, kao i uručene nagrade doprinijeti i biti još jedan impuls za kreativni izazov u svim školama u Srpskoj.

"Uvjeren sam, i to nam potvrđuju iz škola, da organizovanje izložbi u Izložbenom prostoru 'Koraci' u Ministarstvu predstavlja kreativni podsticaj i za nastavnike i za učenike. Učinićemo sve da 'Koraci' naprave novi korak u 2013. i narednim godinama", poručio je Kasipović.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je konkurs za fotografiju, na koji je pristiglo 670 fotografija učenika i nastavnika. Odbor za organizaciju izložbe izabrao je najbolje fotografije koje su predstavljene u "Koracima".

Ovo je 38. izložba u Izložbenom prostoru "Koraci" na kojoj mladi stvaraoci predstavljaju javnosti svoj kreativni rad. (Bileca.info)