Trebinjsku Industrijsku pekaru u stečaju danas je za 460.000 KM kupio Mišo Aćimović, direktor i vlasnik preduzeća "Leoplastik" iz ovog grada.

leoplastik kupio industrijsku pekaru

Skupštinu povjerilaca prihvatila je Aćimovićevu ponudu da kupi pokretnu i nepokretnu imovinu pekare, nakon čega je u ovoj firmi poslije osamnaest mjeseci završen stečajni postupak.

Stečajni upravnik Industrijske pekare Jadranka Mijanović potvrdila je Srni da je, shodno prilikama i dešavanjima na tržištu, zadovoljna ponuđenom cijenom, napominjući da je cilj bio da se što prije završi stečajni postupak, jer je pekara radila u otežanim uslovima, posebno u zimskom periodu.

"Poznato nam je da je kupac ozbiljno pravno likvidno lice i nadamo se da će uspješno nastaviti proizvodnju", kaže Mijanovićeva i dodaje da će se od dobijenog novca prioritetno namiriti razlučni povjerilac, zatim hipotekarna komercijalna banka, te namiriti plate radnicima, dok ostali opšti isplatni red od ove cifre ne može dobiti ništa.

Mijanovićeva je navela da su sve obaveze pekare prema Poreskoj upravi izmirene.

Prije stečaja u pekari je radilo trideset radnika, a trenutno ih je uposleno 14.

Mišo Aćimović je istakao da će Idustrijska pekara nastaviti sa svojom primarnom proizvodnjom hljeba i peciva, te najavio proširenje asortimana i modernizaciju opreme.

On ističe da planira da zadrži sve radnike u Industrijskoj pekari.

Industrijska pekara je prije rata hljebom snabdijevala dio Crnogorskog primorja, Dubrovnik i cijelu Hercegovinu. Privatizovana je 2003. godine.

Nakon što je u julu prošle godine, zbog nagomilanih dugovanja od 1,2 miliona maraka, Industrijska pekara iz Trebinje otišla u stečaj, u ovoj firmi nije obustavljena proizvodnja već je nastavila da hljebom i pecivima snabdijeva Trebinje i druge hercegovačke gradove. SRNA