Dejan Marić / Press RS - Fudbalskog kluba Leotar "Police" mogao bi uskoro promeniti ime u "Bobar banka Arena", ali ne zbog toga što ova kompanija želi da ulaže u prvog šampiona BiH, već zbog činjenice da se stadion nalazi pod hipotekom.

leotar u dugovima

Naime, rukovodstvo Leotara u "Bobar banci" podiglo je tri kredita, prvi od 130.000 maraka 2006. godine, dok je četiri godine kasnije u rasponu od devet meseci na račun kluba iz iste banke odobreno najpre 110.000, a potom i 250.000 maraka.

Kao zalog za taj kredit stavljen je Gradski stadion koji je navodno FK Leotaru dodeljen 1970. godine. Ipak, klub se trenutno nalazi u teškoj finasijskoj situaciji i pitanje je da li je u mogućnosti da vraća mesečne rate, tako da bi "Bobar banka" uskoro mogla preneti parcelu u strogom centru grada u svoje vlasništvo i staviti je u prodaju kako bi namirila potraživanje od 490.000 KM.

- U kasi Leotara nema novca i klub je u izuzetno teškoj situaciji. Do sada su se "rupe" krpile od novca iz budžeta grada, kao i od "Hidroleketrana na Trebišnjici", a pitanje je ko će u budućnosti preuzeti klub pošto je očigledno da sada postoji politički razlaz između Administrativne službe i javnih preduzeća koja su u vlasništvu države - istakao je naš izvor blizak dešavanju u Leotaru.

Zanimljivo je da je Fudbalski klub Leotar 2003. godine, kada je osvojena prva šampionska titula, bio na meti srpskog biznismena Milana Mandarića, koji je tada ozbiljno zagrizao da kupi trebinjkog premijerligaša i u njega ulaže kao što to radi sa klubovima po Engleskoj.

Njegov uslov bio je da zajedno sa klubom u cenu bude uračunat i stadion. Međutim, tada je dobio odgovor da su "Police" u vlasništvu grada Trebinja.

- Mandarić je boravio u Trebinju i raspitivao se o Leotaru. Posebno ga je interesovalo da li su rešeni imovinsko-pravni poslovi i da li je stadion u vlasništvu kluba. Kada je čuo da je grad vlasnik, odustao je od privatizacije, ali je reklamama pomogao nastup kluba na međunarodnoj sceni - rekao je bivši sekretar Leotara Radoslav Kundačina, pre nešto više od godinu dana, kada se pojavila informacija da Mandarić želi da kupi Borac iz Banjaluke.