Prema mišljenju žirija, Borka Bejat i Radovan Papović iz tima „Pet – eko“ bili su najbolje pripremljen takmičarski par na svim audicijama ove sezone serijala.

pet-eko

Svoju ideju ekološkog i komunalnog zbrinjavanja plastične pet ambalaže i pripremu ambalaže za reciklažu, izložili su sa takvom preciznošću da je žiriju na audiciji ostalo malo toga da pita. Profesor Ateljević je čak izjavio da će njihova ideja promijeniti svijest mladih ljudi u Republici Srpskoj kada je reciklaža u pitanju.

Nakon audicije nije sve nastavilo u najboljem smijeru. Zadatak prodaje tokom druge eliminacije nisu uradili gotovo nikako, ali vraćaju se u najboljem svijetlu tokom zadataka ime firme i izrada loga.

Put do polufinala Višnja i Zoran Mandić iz tima „ Etno – radionica „ počeli su na audiciji u Bijeljini, kada su članovi žirija bili jednoglasni u odluci da je njihova poslovna ideja - pokretanje etno – radionice za izradu narodnih nošnji i obuka tkanja, vezenja, pletenja i predenja – odlična.

Uprkos velikoj tremi koju je Višnja imala na audiciji, Milena Lepir vidjela je nju ali i cijelu porodicu Mandić u modnoj industriji. Druga eliminacija zaobišla je Višnju i Zorana, iako se u zadatku prodaje nisu baš najbolje snašli, u naredna dva – ime firme i izrada loga, popravili su utisak, pa je žiri odlučio da zaslužuju da idu dalje.

Prošli su i treću eliminaciju, zadatke koje su dobili od žirija uradili su opet odlično. Pronašli su finasije za pokretanje posla, organizovali radionicu za izradu narodnih nošnji i sve zadatke obavili bez greške. Tako je bilo i u polufinalu.

U finalnoj emisiji Višnja i Zoran se nadaju pobjedi, iako poštuju svoju konkurenciju. U trećoj i četvrtoj eliminaciji vraćaju se u formu i zadatke žirija odrađuju dobro. Sada su spremni da se bore za finale i nagradu.

Božo Vlačić je na audiciju u Trebinju došao sam i obećao da će mu se brat Radoslav, koji je tada imao neodložne obaveze pa nije mogao doći, pridružiti ako prođe u dalju fazu takmičenja.

gazdinstvo vlacic

Od članova žirija dobio je tri da i jedno ne, i to od Maje Knežević koja je smatrala da je Božo došao na audiciju samo zbog reklame i da to nije dovoljno za prolazak dalje.

Ipak, poslije posebne sjednice ostatak žirija uspio je ubijediti Maju da promijeni mišljenje i Božo i Radoslav postali su dio serijala „ Naš biznis“ i dio tima „Gazdinstvo Vlačić“.

Druga eliminacija za njih nije bila problem, solidno su odradili prodaju, a ime firme i logo odlično, i opravdali povjerenje koje im je žiri dao na početku. I zadatke koje su dobili u nastavku, da pronađu finansije za pokretanje posla i ispitaju bakteriološku ispravnost proizvoda odradili su kako treba.

U finalu očekuju pobjedu. Oni su odlučni, odmjereni i vrlo ozbiljni u svojoj namjeri da pokrenu posao.

Budimir Đubara i Branko Novaković iz tima „Oti – eko“, prvi su kandidati koji su došli na prvu audiciju nove sezone „ Našeg biznisa“ koja je održana u Istočnom Sarajevu. Svoju ideju o primjeni obnovljivih izvora energije u grijanju, hlađenju i proizvodnji tople vode žiriju su iscrpno predstavili i dobili četiri pozitivna odgovora.

Bez mnogo uzbuđivanja, ali veoma sigurni u uspjeh svoje ideje uradili su zadatke druge eliminacije, a zatim i dokazali žiriju da vrlo jednostavno mogu obezbjediti finansije za pokretanje posla i da je njihov proizvod funkcionalan i provjeren.

Profesor Jovo Ateljević još na audiciji predvidio je da će Branko i Budimir doći do finala. Profesorove sposobnosti predviđanja bile su dobre, a Budimir i Branko u finalu, kao i ostali takmičari očekuju pobjedu. Naš biznis