Predstavnici Planinarskog društva „Vučji zub“ danas su posjetili gradonačelnika Trebinja.

prijem za trebinjske planinare

 

Oni su na današnjem sastanku upoznali gradonačelnika s osnovnim principima njihovog djelovanja, te predstavili izuzetne rezultate koje su postigli u petogodišnjem periodu rada – rekao je za javnost predsjednik Društva, Igor Škero.

Planinarsko društvo „Vučiji zub“ egzistira od 2007. godine i trenutno broji osamdeset članova. Društvo je punopravni član Planinarskog saveza Republike Srpske i Gorske službe spašavanja Grada Trebinja. U okviru svojih aktivnosti osvojili su mnoge planinske vrhove, markirali planinarske staze u Trebinju i okolini, te sproveli niz aktivnosti od ekološkog značaja. Također, „Vučji zub“ je jedno od rijetkih društava koja se bave humanitarnim radom.

Kako bi se uspješan rad nastavio, Društvo je danas pored prezentacije uspjeha u radu predstavilo i određene probleme s kojima se suočava, te uputilo usmenu molbu gardonačelniku da se Planinarski dom na Ublima, koji je u vlasništvu grada Trebinja, stavi na raspolaganje ovom Društvu.

S obzirom na raznovrsnost aktivnosti ovoga udruženja, gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, je u izjavi za javnost rekao da će Gradska uprava maksimalno podržati njihov rad, te da će nastojati da ispuni njihovu molbu.

Prema njegovim riječima, ovo Društvo ima višestruki značaj za građane Trebinja, prvenstveno u kontinuiranoj ulozi promotera zdravog načina života, te vanrednim ljetnjim angažmanima na gašenju požara i spasilačkim aktivnostima u toku zimskog perioda.

Stoga, kako gradonačelnik kaže, Grad Trebinje će nastojati da i u budžetu planira značajnija sredstva kako bi se Društvu omogućila nabavka adekvatne opreme s ciljem efikasnijeg funkcionisanja. M.K./Grad Trebinje