Prema opštem utisku Leotar je jedno od najprijatnijih iznenađenja ove godine. Trebinjci su pored 22 boda koja su osvojili, u većini utakmica plijenili igrom i pobrali simpatije stručnjaka i protivnika.

srdjan andric leotar

Fudbalska filozofija koju forsira Vladimir Gaćinović Leotaru je donijela i igru i rezultate, pa prvi put nakon nekoliko godina, navijači Leotara mogu da budu spokojni tokom pauze.

Sada se uveliko razmišlja o pojačanjima i da li Leotar može na proljeće da bude još bolji i umješa se među ekipe koje se bore za izlazak na evropsku scenu.

- Uz par pravih pojačanja mislim da možemo prvenstvo da završimo među prvih pet ekipa kaže Srđan Andić, vezista Leotara. Ove jeseni pokazali smo da smo mnogo napredovali u odnosu na prethodne godine. Imali smo odličnu ekipu, sastavljenu od odličnih igrača, pravih profesionalaca i dobrih momaka i imali smo sve preduslove za dobar rezultat i nadam se da nikoga nismo razočarali, jer je malo ko vjerovao u nas na početku.

U Srđana Andrića, Vladimir Gaćinović ima neograničeno povjerenje. Bio jedan od najstandardnijih fudbalera Leotara i propustio je samo jedno kolo zbog kartona, a u ostalim utakmicama imao je maksimalnu minutažu.

- Nadam se da sam treneru uzvratio dobrim igrama. Odgovarao nam je stil igre koji zahtjeva Vladimir Gaćinović i gotovo u svim utakmicama smo mi bili ti koji su diktirali tempo igre. Žao mi je što na još par utakmica nismo osvojili veći plijen, jer smo nadigrali Velež, Olimpik i Širokog brijeg, a osvojili samo bod u te tri utakmice. Ipak, ne smijemo da budemo nezadovoljni. Leotar je ove sezone posebno dobro igrao na gostovanjima, gdje je poražen samo dva puta u sedam utakmicama, ističe Andrić.

- Ne razlikujemo domaće i utakmice na gostovanjima i to nam je donijelo rezultat. Na gostovanjima odigramo bez pritiska i straha od kiksa i tamo pokažemo svu svoju snagu. Malo koja ekipa u jednoj polusezoni osvoji bodove u Mostaru, Gradačcu, Travniku, Lukavici i Bijeljini, a nama je to pošlo za rukom. Veoma bitna činjenica za nas u anstavku je da smo u ovoj polusezoni igrali na domaćem terenu sa svim ekipama iz vrha tabele (Zrinjski, Sarajevo, Borac, Željezničar) i da ćemo na proljeće na Policama imati dosta lakši raspored i šansu da značajno popravimo bodovni saldo, dodaje on.

Agilni vezista smatra da ne treba mnogo promejna da bi se nastavilo sa dobrim igrama.

- Bilo bi odlično kada bi igrački kadar ostao na okupu i kada bi doveli par pravih pojačanja. Drago mi je da će nam se Franjo Delić priljkučiti, jer je riječ o sjajnom igraču i čovjeku. Čitam po novinama da je jedna od najvećih želja Branislav Krunić i ne treba da posebno govorim koliko bi nam on značio. Uz 2-3 prava pojačanja, koja će podići kvalitet siguran sam da ova ekipa može na proljeće mnogima da pomrsi račune i da završimo prvenstvo među prvih 4-5 ekipa - kaže Andrić.

Formu u toku pauze Andrić održava igranjem malog fudbala, gdje važi za jednog od najboljih u BiH.

- Putujemo maltene svaki dan i igramo utakmice. Učestvujemo na turnirima u Metkoviću, Mostaru, a u planu je još par njih. Igramo i ligu RS uporedo sa tim i zbog velikog umora nismo uspjeli da savladamo Tango u derbiju prvenstva. Mali fudbal je moja velika ljubav još od malih nogu. Imao sam tu čast da igram protiv velike Barselone u kojoj je tada igralo 7-8 fudbalera, koji su igrali u finalu nedavno završenog SP - zaključio je Andrić. FK Leotar