U okviru 10. kola Lige 12 domaćeg košarkaškog prvenstva u Trebinju su se sinoć sastali KK Leotar i KK Vogošća.

propadanje leotara

Naši košarkaši nastavili su sa lošim partijama, pa su sinoć izgubili od Vogošće rezultatom 80:85. Ovo je treći uzastupni poraz trebinjaca od odlaska trenera Radomira Kisića i najboljeg igrača Boža Đurasovića.

Kod Leotara bolji od ostalih bili su Vladimir Aleksić sa 25 koševa i 8 skokova, te Zoran Kašćelan sa 21 poenom i 11 asistencija.

Trenutna finansijska situacija u klubu koji je iznjedrio mnoge asove je katastrofalna, a gradski čelnici i ne pomišljaju da pomognu opstanak ovog kluba, koji je u svojoj dugoj istoriji grad na Trebišnjici, predstavljao kao pravi ambasador u svijetu.

Leotar već godinama stvara i "proizvodi" kvalitetne košarkaše koji sa puno uspjeha igraju u zemljama okruženja i inostranstvu. Neki od njih su prvotimac Partizana Nemanja Gordić, krilo Crvene zvezde Boris Savović, Draško Albijanić, Bojan Pelkić, braća Nikola i Božo Đurasović... dokazani igrači s kojima bi se trebinjski klub bez sumnje mogao boriti za ABA ligu.

Ako se ovako nastavi, propadanje Leotara uskoro bi moglo da ozvaniči zatvaranje kluba, a grad Trebinje i njegovi građani bi ostali bez gospodskog sporta, amabasadora i "fabrike" svjetskih prvotimaca !