Prvenstvena pauza na Policama donosi zatišje, a ove sezone pogotovo, jer je Leotar u sredini tabele i može mirno da čeka nastavak prvenstva za razliku od prethodnih godina. U klubu su zadovoljni rezultatima i učinkom izabranika Vladimira Gaćinovića. Ostaje žal što na kontu nije upisano još nekoliko bodova, ali 22 boda garantuju miran san.

fk leotar

Vladimir Gaćinović je po preuzimanju ekipe na treningu imao par igrača pod ugovorom i nekoliko njih na probi. Strpljivom i detaljnom selekcijom stvoren je tim za respekt i tvrd orah za sve protivnike u BiH. Jedan od najzaslužnijih za to je i sportski direktor Željko Radović, koji ističe svoje zadovoljstvo postignutim.

-    Moram da budem zadovoljan, ako u obzir uzmemo situaciju koju smo imali ljetos. Tada smo odlučili da napravimo veliki rez, da zadržimo samo one najkvalitetnije. Priključili smo im i kvalitetna pojačanja, koja su taj epitet uglavnom opravdala i pokazalo se da nismo griješili u selekciji. Nismo imali neograničena sredstva i morali smo da se uklapamo. Prostrli smo se maksimalno koliko smo mogli i opravdali očekivanja rukovodstva i dobrim rezultatima uzratili na njihovo povjerenje.

O pojačanjima za narednu sezonu Radović kaže:

-     Ne mogu još da govorim o imenima. Postoji određen broj igrača, koje želimo da dovedemo u Leotar, ali većini njih je inostranstvo prioritet i moraćemo da budemo strpljivi i da sačekamo. Imamo još mjesec dana do početka priprema. Prve kontakte smo uspostavili i iznijeli svoje mogućnosti. Tražićemo pojačanja u svim linijama, a prioritet će biti kvalitetan napadač. Potrebni su nam igrači i u vezi i u odbrani, kako bi pojačali konkrenciju. Prevashodni cilj je da zadržimo igrače koji su zadovoljili u ovoj polusezoni.

Što se tiče dolazaka, u Leotaru su već preduzeli prve korake. U redove Leotara će se vratiti Franjo Delić, štoper Branitelja. Odlični defanzivac je već bio član Leotara 2010. godine, kada je svojom borbenošću postao ljubimac trebinjske publike. Delić je i na početku ove sezone bio interesantan Leotaru, ali zbog administrativnih prepreka ovaj transfer nije realizovan. Sa njim je postignut načelan dogovor i pojaviće se na prozivci. FK Leotar

Luka Petrović podnio je ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora fudbalskog kluba Leotar.