Ulice i trotoari najjužnijeg grada Republike Srpske jutros su osvanule pod ledom, a građani Trebinja vidno ogorčeni pitaju se koga mogu tužiti ako dođe do preloma, Grad Trebinje, Komunalnu inspekciju ili pak onoga ko je nadležan za održavanje ulica i trotoara.

gradjani ogorceni zbog ne uklanjanja snijega i leda

"Izgleda da je prioritet prvo  zgrada Gradske uprave, kako se naši funkcioneri ne bi okliznuli, te tako povrijedili nogu, ruku, leđa, jer prilikom povrede, ne bi mogli pri punoj svijesti da donose veoma važne odluke za naš grad.... Mislim da treba da postoje prioriteti, ali ja u ovom slučaju ne znam šta su njihovi " rekao je za TrebinjeLive jedan građanin, koji je kako kaže, bio svjedok kada se jedna starija gospođa okliznula u ulici Trebinjskih brigrada, ali je na svu sreću prošla bez težih povreda.

"Ispod Platana je pravo klizalište, a ulica Trebinjskih brigada je tako očišćena da može da bude "Zlatna lisica", tj. trka u slalomu i veleslalomu na Pohorju, drugim riječima ne treba se zimi zvati Trebinjskih brigada, već "slomivrat"" dodaje naš sagovornik i zaključuje da svi građani trebaju da očiste oko svoje kuće, zgrade, poslovnog prostora...

Ulice, osim onih "prvog prioriteta", nisu ni vidjele čistače. Na ulicama drugog, trećeg i ostalih "redova i prioriteta", u koje službe za čišćenje ni slučajno ne zalaze, nastao je pravi haos. Trotoari su više padova vidjeli u ova 2 dana nego za sve godine od kada postoje... Po njima se hoda bukvalno prtinom, kao na planinama.

Kada padne snijeg u Trebinju gradske ulice i trotoari postaju rizična mjesta, zato građanima preporučujemo da bez prijeke potrebe ne izlaze iz svojih domova.