Bivši načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk rekao je da je u proteklih osam godina, koliko je obavljao funkciju prvog čovjeka lokalne zajednice, bio odgovoran prema budžetu, službama kojima je rukovodio, kao i prema građanima, prenose agencije.

vucurevic najavio tuzbu protiv cuka

- Ni moji saradnici ni ja nismo ništa nesavjesno uradili u proteklom periodu. Sve ove godine radio sam ne po svojoj volji, već po skupštinskim odlukama i uz konsultacije sa svojim saradnicima - istakao je Ćuk.

On je rekao da je deficit u opštinskom budžetu nastao zato što nije prodata zgrada đačkog doma i što u toku godine nisu plaćena planirana sredstva od hidroakumulacija u iznosu od oko milion maraka.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević najavio je danas da će pokrenuti postupak utvrđivanja odgovornosti protiv bivšeg načelnika opštine Dobroslava Ćuka zbog “nesavjesnog poslovanja i nezakonitog raspolaganja sredstvima budžeta”.

Vučurević je, nakon sjednice Skupštine grada, rekao novinarima da su “potrošena sredstva u iznosu od oko 1.736.000 KM od zgrade đačkog doma koji nije prodat”, napominjući da se, prema Zakonu o budžetu, sredstva od prodaje planiranih nekretnina mogu koristiti ili trošiti samo onog trenutka kada budu na računu budžeta.

- Zbog deficita u budžetu od najmanje milion i po maraka neće se moći izvršiti tekuće obaveze za ovu godinu, a posljedice će osjetiti gradska administracija i budžetski korisnici grada - naveo je Vučurević. GLAS SRPSKE