Sve zimske službe u Republici Srpskoj nalaze se non-stop na terenu, svi putevi su prohodni i nema obustava saobraćaja ni na jednoj relaciji - izjavio je jutros Srni direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder.

republika srpska pod snijegom

Doder je istakao da je ukupna situacija pod kontrolom, s tim što neka sela u opštini Gacko nemaju električnu energiju, ali da se nada da će to danas biti otklonjeno, iako u Hercegovini duva jaka bura.

Prema njegovim riječima, sve zimske službe su shodno planu zaštite i spašavanja od snijega i sniježnih padavina, koji je usvojila Vlada Republike Srpske, uradile sve što su trebale, te da je saradnja između republičkih organa, lokalnih zajednica i Javnog preduzeće Putevi Republike Srpske odlična.

"Svi su donijeli svoje operativne planove, lokalne zajednice takođe, obezbijedili smo dovoljno soli i abrezivnog materijala, tako da građani nemaju razloga za brigu. Ovaj snijeg nije uzrokovao posljedice po građane", rekao je Doder.

On je dodao da se situacija na terenu prati i dalje, te da ne očekuje veće probleme jer je snijeg u većini krajeva prestao da intenzivno pada. SRNA