Švajcarac Matias Nef obradovao je trebinjske planinare značajnom novčanom donacijom namijenjenoj Planinarskom društvu "Vučji zub".

vucji zub trebinje

 

Pred povratak u rodnu zemlju, a nakon više od godinu dana provedenih u Trebinju, odlučio je pomoći ovim ljubiteljima planina jer su upravo oni od mnogih ljudi koje je upoznao tokom svog boravka u Hercegovini ostavili najsnažniji utisak na njega.

"Članovi našeg kluba imali su priliku upoznati ovog velikodušnog mladića u ovogodišnjoj proljećnoj akciji noćnog uspona na Vučji zub", ističu iz PD Vučji zub.

Kaže da se sa planinarima osjećao lijepo - kao kod kuće, i upravo taj osjećaj je prevagnuo kada je razmišljao o donaciji koju bi ostavio u gradu na Trebišnjici. Saznavši za planove i pripreme najspremnijih članova za osvajanje Materhorna, poznatog vrha njegove Švajcarske, uz donaciju je Matijas društvu poklonio i tri planinarske mape koje će im zasigurno poslužiti kada se upuste u ovu ekspediciju.

"Nadamo se da će se naš prijatelj u budućnosti često vraćati Trebinju i pridružiti se nekoj od planinarskih akcija koje su pred nama. Mi mu od srca zahvaljujemo uz obećanje da će njegova donacija biti pametno potrošena i želimo mu svako dobro"! - zaključuju iz PD Vučji zub.

Podsjećamo da je Info-Centar Odavić iz Trebinja nedavno poklonio računar za brži i uspješniji rad kancelarije PD "Vučji zub", te postao njihov novi član.