Radomir Kisić od juče više nije trener košarkaša Leotara, čime je produbljena agonija nekad uspješnog trebinjskog kluba, koji od ljetos tavori jer je ostao bez podrške dugogodišnjeg sponzora "SL Takova".

radomir kisic napustio leotar

Prestanak interesovanja kompanije Rodoljuba Draškovića za Leotar bio je finansijski udarac od kojeg se Trebinjci nisu oporavili. Lančana reakcija izazvala je osipanje igrača. Brod je posljednji napustio Božo Đurasović.

Nakon njega sidro je digao i dugogodišnji trener Radomir Kisić.

Sada već bivši šef stručnog štaba Leotara nije želio da detaljnije obrazlaže razloge svoje ostavke, vjerujući da je svima jasno zbog čega više ne želi da vodi Trebinjce.

- Riječ je o koncepcijskim razlikama. Taj izraz u posljednje vrijeme često se koristi. Ne želim da mnogo objašnjavam sve ono što se desilo. Bila bi to duga i teška priča. Naravno, sve se vrti oko novca, a od nečeg se ipak mora živjeti - poručio je Kisić.

On je izrazio žaljenje što njegov bivši klub nije dobio veću podršku svih struktura, jer je to zaslužio. Kisić je istakao da nedostatak generalnog sponzora nije jedini problem.

- Imamo tu i političku situaciju zbog koje su neke druge stvari postale prioritet. O sportu se uopšte ne vodi računa. Leotar je uzoran kolektiv, mjesto gde su se okupljali najčestitiji momci koji su za male pare davali mnogo i bili odlični ambasadori grada i regiona. Međutim, slaba je to utjeha - ogorčen je Kisić.

Prema njegovim riječima, Leotar će mu zauvijek ostati u srcu, a nije isključeno ni da će se jednom vratiti u Trebinje.

- Već sam jednom odlazio i vraćao se. Nisam siguran da li će opet biti tako. Leotar smatram svojim klubom. U njemu sam proveo sedam-osam godina i svaki dan mi je bio lijep. Trebinjcima želim sve najbolje - zaključio je Kisić.

Leotar prvi naredni ispit polaže već večeras u Banjaluci, gde će snage odmjeriti sa Borcem. Ekipu će voditi dugogodišnji Kisićev pomoćnik Radoslav Ivanković.

Parovi 9. kola Premijer lige, petak: Borac - Leotar (20 časova), subota: Bosna - Mladost (17), Zrinjski - Vogošća (17), Radnik - Posušje (17), Čapljina - Kakanj (19), nedelja: Servicijum - Varda HE (19).

Press RS / D. Marić