Glumac trebinjskog Gradskog pozorišta Željko Milošević dobitnik je nagrade "Raša Plaović" za najbolje glumačko ostvarenje petog "Repasaž" festivala, koji u Ubu, u Srbiji, okuplja pobjednike nacionalnih pozorišnih festivala regiona.

zeljko milosevic

Milošević je nagrađen za glavnu ulogu u koprodukcijskoj predstavi Gradskog pozorišta Trebinje i Kulturne scene "Male stvari" - "Laki komad", koja je kao predstavnik BiH, nastupila u konkurenciju šest pobjedničkih predstava sa državnih festivala bivše Jugoslavije.

Predstava "Laki komad", po tekstu Nebojše Romčevića, a u režiji Željka Miloševića, za učešće na regionalnom festivalskom finalu u Ubu odabrana je kao najbolja predstava Festivala pozorišta BiH "Fedra" u Bugojnu.

U predstavi "Laki komad", osim Željka Miloševića, igraju Jelena Dragić, Vesna Đurić, Danko Špec, Miodrag Šešelj i Jelena Vukosav.

Milošević je rekaoi da su nastup i priznanja na "Repasaž" festivalu koji je završen sinoć uslijedili nakon, takođe, uspješne turneje predstave "Laki komad", koja je izvedena u Zvorniku, Šapcu i Sremskoj Mitrovici. SRNA