U Republici Srpskoj danas i sutra biće neobično toplo za ovo doba godine, sa maksimalnom temperaturom do 20 stepeni Celzijusovih, dok će u petak doći do zahlađenja sa pojavom snijega, rekla je Srni dežurni sinoptičar Hidrometeorološkog zavoda Srpske Milica Đorđević.

sunce, kisa i snijeg

Ona je objasnila da je neobično toplo vrijeme za ovo doba godine uzrokovao jugozapadni vjetar koji je donio vruć vazduh sa Sredozemlja i porast temperature i do 19 stepeni Celzijusovih.

Toplo vrijeme se očekuje i sutra, sa slabijom kišom na zapadu i dnevnim temperaturama od 12 do 18.

"U srijedu i četvrtak nas očekuje toplo vrijeme, ali vjetrovito. U Hercegovini i na zapadu Krajine biće pljuskova sa grmljavinom i nešto obilnijih padavina", izjavila je Đorđevićeva.

Ona je istakla da će do promjene vremena doći u petak, posljednjeg dana novembra, kada će hladniji vazduh donijeti oblačno vrijeme sa kišom, a tokom popodneva na sjeverozapadu i u višim predjelima sa snijegom.

"Posljednjeg dana novembra dnevna temperatura kretaće se od pet do 10 stepeni Celzijusovih. Vikend će biti dosta svježiji, sa povremenom kišom, susnježicom, a ponegdje i slabim snijegom", navela je Đorđevićeva.

Ona je dodala da će početak naredne sedmice biti suv, ali hladan, sa jačim mrazom, a u planinama sa temperaturom i do minus 10 stepeni Celzijusovih. SRNA