Trebinjska policija identifikovala je dva lica osumnjičena da su srušila stub elektro-energetske mreže, pri čemu je jedno od njih teže povrijeđeno.
Lica, nad kojima je izvršena kriminalistička obrada, osumnjičena su da su 20. novembra u 18.30 časova u mjestu Volujac kod Trebinja sa stuba skinula profile, usljed čega je došlo do njegovog pada.

krstovic kod srusenog stuba

Profili su nađeni u blizini stuba, a rušenjem je pričinjena velika materijalna šteta.

Portparol Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje Rajna Parežanin novinarima je potvrdila da je kriminalističkom obradom utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je lice čiji su inicijali D.K., iz Trebinja, skinulo profile sa stuba, a da je Đ.A. bio saizvršilac.

Prilikom krađe osumnjičeni D.K. je teže povrijeđen.

Parežaninova je istakla da će nakon dokumentovanja djela protiv osumnjičenih Okružnom tužilaštvu Trebinje biti dostavljen izvještaj protiv D.K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje ili uništavanje javnih uređaja, a protiv Đ.A., zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo koje se odnosi na saizvršilaštvo.

Za krivično djelo oštećenje ili uništavanje javnih uređaja propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, a ukoliko su nastupile teže posljedice od jedne do osam godina zatvora.

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni su Dragan Koprivica /27/ i Đorđo Andrić /48/. SRNA