U trebinjskoj Osnovnoj školi „Jova Jovanović Zmaj“ u potpunosti je završena rekonstrukcija grijanja, a škola će uskoro dobiti i modernu fiskulturnu dvoranu, potvrdio je Srni direktor ove obrazovne ustanove Milorad Stevović.

nova fiskulturna sala

On kaže da je na kotlovnici izgrađen novi dimnjak, jer je stari bio dotrajao i predstavljao je opasnost za učenike, te podsjetio da je krajem prošle godine Ambasada Japana u BiH obezbijedila oko 127.000 KM za izgradnju i nabavku opreme za kotlovnicu.

Ova osnovna škola uskoro će, nakon 30 godina, dobiti i modernu fiskulturnu dvoranu, što će doprinijeti kvalitetnijoj nastavi.

Stevović kaže da će dvorana u potpunosti ovih dana biti ozidana i pokrivena, tako da će unutrašnji radovi moći da se završavaju i tokom zime, kako bi dvorana bila u funkciji početkom drugog polugodišta.

On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske za ovaj posao odobrila 350.000 KM, a da je izvođač preduzeće "Astro-plan" iz Brčkog

On je napomenuo da će, ako ipak budu potrebna dodatna sredstva za opremanje ili druge namjene, resorno ministarstvo iznaći mogućnosti da se finansijska konstrukcija zatvori.

Osnovna škola "Jova Jovanović Zmaj" jedina je u Republici Srpskoj, koja sa kapacitetom većim od 1.200 učenika, od osnivanja 1983. godine nema fiskulturnu salu, a časovi fizičkog vaspitanja održavaju se u dvorištu škole, a tokom zime u učionicama.

Ovih dana trebao bi da bude riješen problem i prevoza učenika ove obrazovne ustanove, jer će, zahvaljujući Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, koje je odobrilo 90.000 KM biti nabavljen novi autobus sa dvadeset sjedišta.

Do sada su se učenici prevozili trošnim autobusom, a tokom kišnih dana morali su da koriste kišobrane, jer je krov prokišnjavao. SRNA