Radovi na izgradnji istočne obilaznice oko Trebinja teku planiranom dinamikom, potvrdila je danas za portal TrebinjeLive šef gradilišta Mirjana Resan.izgradnja istocne obilaznice

Ona je istakla da je izgradnja obilaznice u fazi nasipanja tamponskog sloja, izgradnje mosta i konstrukcija, te da se sve teče po planu.

"Do nove godine je planirano da se radi, nakon čega slijedi obustava radova nekih  dvadesetak dana, dok je ponovni nastavak radova planiran za kraj januara, a sve u skladu sa vremenskim prilikama" istakla je Resan.

U prvoj fazi, koja bi trebala da bude gotova do marta, ugovoreno je 1050 metara, a do nove godine je planirano da se uradi 660 metara, zaključila je Resan.

Radove na izgradnji istočne obilaznice finansira Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske", a izvođač radova je Kozara putevi.

Kada se izgradi istočna obilaznica biće dugačka oko tri kilometra i na ovaj način spojiće se Dubrovački i Nikšićki put, odnosno, sav teretni saobraćaj koji se obavlja kroz centar grada biće preusmjeren obilaznicama koje se spajaju sa magistralnim pravcima prema Ljubinju i Mostaru na zapadu, odnosno prema Dubrovniku i Hereceg Novom na jugu i Nikšiću na istoku.