Svečanom sjednicom Skupštine grada Trebinja i polaganjem cvijeća na spomen-obilježja oslobodiocima danas je obilježen 13. novembar - Dan oslobođenja grada u Prvom svjetskom ratu.

dan oslobodjenja u I svjetskom ratu

Podsjećajući na 1918. godinu i dan kada je 29. Dobrovoljački puk srpske vojske umarširao u Trebinje oslobodivši ga od viševijekovne austrougarske okupacije, predsjednik Skupštine grada Veselin Savić istakao je da nikada nisu zaboravljeni oni koji su svojim životima otvarali puteve u slobodu.

"To je bila velika kreacija i veliko pregnuće jedne generacije. Kreacija koja je u istoriji ovog naroda, vjerovatno, imala i najveću cijenu, zbog čega je poštujemo", rekao je Savić.

Govoreći o proteklom periodu i radu lokalnih organa, Savić je istakao da se uprkos teškoj ekonomskoj situaciji nastojalo raditi najbolje, te da su rezultate prepoznali i drugi, zbog čega je Trebinje dobilo više javnih priznanja i sertifikata koji se dodjeljuju najuspješnijim lokalnim zajednicama za skladan i samoodrživ razvoj.

dan oslobodjenja u I svjetskom ratu

Istovremeno, dodao je on, postignut je i drugi cilj da grad bude definisan kao kulturni centar Republike Srpske i BiH. SRNA