U Republici Srpskoj noćas se očekuje da će pasti između 20 i 30 litara kiše po metru kvadratnom, dok će sutra veći dio dana biti suv, a predveče novi talas padavina do 10 litara po metru kvadratnom, rekao je Srni dežurni meteorolog Draško Rudan.

kisa

"U Srpskoj se očekuju padavine između 20 i 30 litara po metru kvadratnom, pogotovo u sjevernim predjelima i na jugu Hercegovine. Sutra će veći dio dana biti suv, dok se uveče opet očekuju padavine", naveo je Rudan.

Prema njegovim riječima, nakon kiše koja će pasti sutra naveče, do nedjelje, 11. novembra, neće biti padavina.

Rudan kaže da se sutra u Srpskoj očekuje hladnije vrijeme. Ujutru promjenljivo oblačno, mjestimično sa maglom, a samo na krajnjem istoku još može biti malo kiše.

Rudan je istakao da će sutra tokom dana biti sunčanih intervala uz promjenljivu oblačnost.

"Prema večeri novo naoblačenje će donijeti kišu, najprije na sjeveru, a tokom noći mjestimično i u ostalim krajevima. Duvaće slab zapadni i jugozapadni vjetar, a na sjeveru slab istočni i sjeveroistočni", naveo je Rudan.

Minimalna temperatura vazduha sutra će se kretati od četiri do devet, na jugu do 13 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od 11 do 16, na jugu do 19 stepeni Celzijusovih. SRNA