Tradicionalna kulturna manifestacija "Dučićeve večeri poezije" biće održana u Trebinju od 9. do 11. novembra, a okupiće eminentne kulturne stvaraoce sa područja Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i inostranstva.

jovan ducic

U okviru bogatog kulturnog programa biće organizovane izložbe slika, poetsko-muzičke večeri, promocije knjiga i časopisa, kao i okrugli stolovi o književnim temama, saopšteno je danas iz Savjeta ove manifestacije.

Centralni događaj biće svečana akademija pod nazivom "Putujući on je sejao i pevao", koja će biti održana u subotu, 10. novembra, u 20.00 časova.

Prvog dana "Dučićevih večeri poezije" svoje stihove govoriće Dobrica Erić, Gojko Đoko, Đorđo Sladoje i Zoran Kostić.

U Narodnoj biblioteci biće predstavljena edicija "Deset vekova srpske književnosti", a u Muzeju Hercegovine biće otvorena izložba slika srpskog umjetnika iz Pariza Vlade Veličkovića.

Posljednjeg dana manifestacije, nakon svete liturgije i pomena Jovanu Dučiću, biće održan okrugli sto o temi "Srpska poezija danas" i predstavljen časopis "Poetika".

Na pjesničkoj večeri nastupiće pjesnici koji su nagrađeni u proteklih godinu dana, dok će u kulturno-umjetničkom programu učestvovati i hor "Barili" iz Požarevca, braća Teofilovići, Oliver NJego i Bojana i Nikola Peković, pobjednici posljednjeg serijala "Ja imam talenat". SRNA