U Beču je održana promocija i degustacija vina „Tvrdoš“, „Anđelić“ i „Vukoje“ iz Trebinja, koju je organizovalo Predstavništvo Republike Srpske u Austriji, uz podršku Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske.

promocija i degustacija hercegovackih vina

Prezentacija i degustacija vina organizovana je sa namjerom da vinari iz Republike Srpske uspostave konktakte i dobiju informacije kako da vina plasiraju na austrijsko tržište.

Iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske navode da je pred više od 150 zvanica, video-prezentacijom, predstavljena tradicija proizvodnje vina u Hercegovini, kao i potencijali za ulaganja i saradnju.

Degustaciji herecegovačkih vina u Beču prisustvovali su diplomate iz regiona, članovi dijaspore, predstavnici Privredne komore Republike Austrije, Privredne komore grada Beča, „Viena inšurans grupe“, lanca prodavnica „Zielpunkt“, te uvoznici i distributeri vina i prehrambenih proizvoda, vlasnici austrijskih, te domaćih restorana u Austriji, kao i predstavnici uprave grada Beča, turističkih organizacija i agencija.

Prezentaciji i degustaciji vina podruma manastira Tvrdoš i vinarija „Anđelić“ i „Vukoje“ prisustvovali su pomoćnik ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Jovana Čarkić sa saradnicima i šef Predstavništva Republike Srpske u Briselu Mario Đuragić, navodi se u saopštenju Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske.

Predstavništvo Republike Srpske u Beču, koje je sa radom počelo u martu, do sada je organizovalo niz susreta domaćih i austrijskih privrednika i kontinuirano radi na predstavljanju investicione ponude Srpske na međunarodnim ekonomskim i privrednim događajima, kao i na uspostavljanju i unapređenju saradnje sa članovima dijaspore. SRNA