U "Hercegovina putevima" u Trebinju sve je spremno za predstojeći zimsku sezonu, pa zastoja na saobraćajnicama prvog prioriteta ne bi smjelo da bude, kažu u ovom preduzeću.Zastoja neće smjeti biti na putevima prvog prioriteta - prema Zubcima, LJubinju i Klobuku, dok će na magistralnom putu Gacko-Tjentište biti dozvoljen zastoj od šest sati u toku 24 časa.

sve spremno za zimu

U "Hercegovina putevima" ističu da materijala za posipanje ima u dovoljno za mjesec dana, a u toku je nabavka za cijelu zimu.

Za prvi snježni talas spremno je 11 utovarivača, kamioni sa grtalicama i specijalne mašine sa posipačima, koji će biti raspoređeni na 380 kilometara puteva u Hercegovini.

Od prošle zime u depou ovog preduzeća su ostale određene količine soli za posipanje kolovoza, ali ovih dana treba da stigne oko 1.200 tona soli i nekoliko hiljada metara kubnih kamenog materijala.

Jedna od težih dionica za održavanje u zimskim uslovima je magistralni put Gacko-Foča preko planinskog prevoja Čemerno, ali ukoliko do kraja godine bude u funkciji nova dionica puta kroz tunel, znatno bi bilo olakšano održavanje ove saobraćajnice.

Plan održavanja puteva za predstojeću zimu pravljen je na osnovu postojećeg stanja i kategorizacije puteva, a izlazak prvih mašina koje će posipati so i kameni agregat očekuje se ovih dana, kada su najavljeni prvi minusi na hercegovačkim saobraćajnicama. SRNA