Olimpijske igre u Londonu proglašene su za "zelene igre", pa je odlučeno da i automobilska flota koja će opsluživati organizatore bude u potpunosti posvećena ekologiji. BMW je kompanija koja je dobila zadatak da obezbedi grupu automobila koja će se istaknuti svojim smanjenim emisijama štetnih gasova u atmosferu - postavljen je cilj da maksimalna prosečna emisija ugljen dioksisa u atmosferu u floti bude 120 grama po pređenom kilometru, a BMW je uspeo da je čak i dodatno spusti.

bmw

Ovo je postignuto uglavnom zbog toga što su u floti angažovani električni automobili iz programa "aktivE" i "mini E", sa njihovom nultom emisijom, kao i "efišent dajnamiks" verzije - najbrojniji su primerci modela "320 d" (na slici).
"Zeleni" u Britaniji nisu, ipak, preterano oduševljeni ovim angažmanom BMW-a, pošto smatraju da je to još jedna igra organizatora, s obzirom da se u zagađenju Ostrva neće ništa promeniti - "političari, zvaničnici i VIP gosti Olimpijskih igara i dalje će se voziti u luksuznim limuzinama koje će preplaviti ionako pretesne ulice…"

Za to vreme, obična publika guraće se u autobusima i metroima, besneći zbog 50 kilometara saobraćajnica rezervisanih samo za VIP-ovce. A to može dovesti i do generalnog štrajka 25.000 londonskih taksista…

To je samo jedno polje u kojem se zvaničnici ne slažu sa vidom transporta na Olimpijskim igrama. Predstavnica Komisije za transport smatra da samo 200 električnih automobila iz BMW-a nije dovoljno za organizaciju prevoza tokom OI, bez obzira na "čiste" namere. Što se tiče BMW-a oni se ne mešaju u razmirice organizatora, već Igre u Londonu vide kao sjajnu priliku za promociju svojih razvojnih programa, posebno modela "i3" i "i8". U gradu je odavno postavljeno 120 stanica za dopunu, kako 40 "minija E" i 160 BMW-a "aktivE" ne bi ostali bez energije…