Odbornici Skupštine grada Trebinja usvojili su rebalans budžeta za 2012. godinu od 21.463.222 KM, što je za 10,91 odsto manje od planiranog budžeta.

Skupstina grada

Načelnik Odjeljenja za finansije Zdravko Pramenko rekao je da ostvarenje poreskih i neporeskih prihoda do 30. septembra odstupa od godišnjeg plana budžeta u strukturi i obimu ostvarenih prihoda.

"Procjena je da će prihodi na godišnjem nivou biti manje za 7,72 odsto od usvojenog budžeta, dok su neporeski prihodi bez vlastitih prihoda korisnika po rebalansu 78,47 odsto od budžeta", naglasio je Pramenko.

Odlazeći v.d. gradonačelnika Trebinja Dobroslav Ćuk istakao je da su predlagači mislili da je budžet realan, ali su se u međuvremenu dogodile "mnoge neplanirane stvari" i budžet je lošije punjen.

dobroslav cuk

"Sve smo činili kako smo najbolje znali i sa najboljim namjerama. Mislim da je donošenje rebalansa bilo neophodno, i za nas koji odlazimo, i za one političke strukture koje dolaze, kako bi se znali orijentisati šta treba da se uradi u naredna dva budžetska mjeseca", istakao je Ćuk.

Jedini odbornik iz reda opozicije koji je prisustvovao posljednjoj sjednici sadašnjeg saziva Skupštine grada Milenko Krunić iz PDP-a istakao je da su ova i druge opozicione partije prilikom usvajanja budžeta upozoravale da je on nerealan, potrošački i nedovoljno razvojni, te u predizbornoj funkciji.

Ocjenjujući rad dosadašnjeg saziva Skupštine opštine Trebinje Krunić je rekao da nije zadovoljan, te istakao da je mišljenja da se moglo bolje raditi, ali da je smetala podvojenost između pozicije i opozicije. SRNA/foto.TrebinjeLive