Početkom jula potpisan je ugovor između opštine Trebinje kao investitora i firme „Porobić" vrijedan 1.175.000 KM, čime je zvanično započeta izgradnja nove autobuske stanice, a rok za završetak prve faze, kojom treba da se omogući normalan autobuski saobraćaj je 90 radnih dana.

autobuska stanica trebinje

U razgovoru sa šefom gradilišta nove autobuske stanice, Dušanom Porobićem,  saznali smo da radovi na izgradnji autobuske stanice neće biti obustavljeni, jer kako kaže, Grad Trebinje je do sada izvršio sve obaveze prema GP "Porobić" d.o.o Trebinje.

Porobić je dodao da se u roku od 15-20 dana očekuje završetak ploče, postavljanje nastrešnica, a onda će se krenuti sa fasadom, koja je već ugovorena.

On je dodao da je rok 90 radnih dana, te napomenuo da u to ne spadaju subota i nedjelja.

autobuska stanica trebinje

U prvoj fazi predviđeno je da se uradi donji dio i čitava zgrada spolja. Stanica čija je površina od oko 1.400 kvadrata trebala bi da ima pristupni peron, deset odlaznih i pet perona na čekanju, kao i tridesetak parking mjesta za putničke automobile i nekoliko parking mjesta za taksi službu. Zgrada treba da ima prizemlje i jedan sprat. U prizemlju bi bili prostor sa šalterima, čekaonica, restoran.