Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska će se na međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu predstaviti sa desetak djela, među kojima su dvije knjige pripremljene ove godine, potvrdio je Srni direktor izdavaštva Eparhije Mladen Žulović.

vidoslov

Prema njegovim riječima, na štandu Eparhije biće izložen i časopis "Vidoslov" - sabornik Eparhije, koji izlazi tri puta godišnje, te dvije knjige koje su ovih dana izašle iz štampe - "Biti sa Bogom" Aristotla Patanikolausa i "Liturgija riječi" Huana Mateosa.

"Djela koja izlaže Eparhija su, uglavnom, usko stručna i namijenjena teolozima", rekao je Žulović i dodao da ima i onih koja su popularna kod šire javnosti, kao što su izdanja vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija i umirovljenog episkopa Atanasija.

Iz Trebinja će se na Sajmu knjiga sa pedesetak naslova predstaviti i Književna zajednica "Jovan Dučić".

Međunarodni sajam knjiga u Beogradu otvoriće večeras u 18.00 časova jedna od najznačajnijih savremenih srpskih pjesnikinja Radmila Lazić i mađarska književnica Noemi Seči, a Republiku Srpsku predstavljaće šest izdavača.

Svečano otvaranje nastupa Republike Srpske na Sajmu knjiga u Beogradu biće održano sutra u 12.00 časova, u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji. Štand Srpske ove godine biće u znaku nobelovca Ive Andrića.

Sajam će trajati do 28. oktobra i okupiće oko 800 učesnika, među kojima 489 direktnih izlagača, od toga 60 iz inostranstva, a počasni gost ove godine je Mađarska. SRNA