Crveni krst Republike Srpske dodijelio je danas povelje i medalje zaslužnima za razvoj ove humanitarne organizacije u proteklih 20 godina rada. Dobitnici Povelje su Božidar Balaban, Stevan Jović, Marin Kvaternik, Drago Novaković, Atanas Kurtić, Dobroslav Ćuk i Jovo Grujičić.

dobroslav cuk

Jubilarne nagrade za humanitarni rad dodijeljene su Vladi Republike Srpske, Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvu prosvjete i kulture Srpske, te televizijama RTRS i BN, Crvenom krstu Srbije, Međunarodnom komitetu Crvenog krsta.

Dobitnici nagrade su raniji i sadašnji rukovodioci ove humanitarne organizacije, brojni načelnici opština u Srpskoj, a među 31 dobitnikom je i LJiljana Zelen-Karadžić.

Generalni sekretar Crvenog krsta Đoko Mihajlović čestitao je jubilej i poželio uspješan rad humanitarcima, a osnivač ove organizacije u Srpskoj Milan Mirković podsjetio je na teške početke rada u ratu, na rast organizacije uz rast Srpske i na sadašnju moćnu organizaciju koja okuplja najveće humaniste na ovim prostorima.

U kratkom obraćanju LJiljana Zelen-Karadžić rekla je da je ponosna na deceniju koju je provela kao aktivista Crvenog krsta i apelovala da se pojača angažman medija i cijelog društva na rješavanju sadašnjih izazova.

Proslavi jubileja u Etno selu "Stanišići" u Bijeljini prisustvovali su predstavnici Vlade Republike Srpske, Crvenog krsta Srbije i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, kao i predstavnici gradske vlasti. SRNA