MUP Republike Srpske najavio je da će pratiti stanje bezbjednosti za vrijeme izbora i da će u dane vikenda raditi sve lokacije za izdavanje ličnih dokumenata.

policija rs

Danas, na dan izbora, od 7.00 časova zasjedaće Štab MUP-a Republike Srpske "Izbori 2012" i štabovi centara javne bezbjednosti. U blizini svakog biračkog mjesta u Republici Srpskoj biće policijski službenik, a na javnim putevima biće obezbijeđeno nesmetano odvijanje saobraćaja, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Sve lokacije za izdavanje ličnih dokumenata u Republici Srpskoj zbog održavanja lokalnih izbora radiće danas do 19.00 časova, a bila su otvorena i juče.

"U dane vikenda rade referati ličnih karata, prebivališta i boravišta i JMB. Građanima koji prvi put predaju zahtjev za izdavanje ličnih dokumenata izdavaće se obrazac za ličnu kartu da bi mogli ostvariti biračko pravo budući da će se ovaj obrazac smatrati identifikacionim dokumentom za dokazivanje identiteta", navodi se u saopštenju.

Danas je na snazi 24-časovna zabrana prevoza eksplozivnih materija i saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone na svim javnim putevima Republike Srpske.

U ovom periodu Ministarstvo unutrašnjih poslova neće izdavati ni odobrenja za prevoz eksplozivnih materija. SRNA