Ženama je u proseku potrebno između 10 do 20 minuta da dostignu vrhunac. Ali, to se nakon dužeg vremena u vezi može pokazati kao veliki problem. Kad vas hormoni "ne pucaju", a strast se ne razbuktava tako brzo kao na početku veze, mnogi će u krevetu ostati nezadovoljni.

sex

Životna i ljubavna savetnica Džoana Liman zato smatra da nešto sporiji pristup seksu smanjuje pritisak na partnere i povećava sam užitak, a u stvari ima potencijal da promeni način na koji živimo i naš život i van spavaće sobe. Pomoću ovih saveta dobićete priliku da se bolje upoznate s tim kako vaše telo reaguje na senzualne stimulanse i poveća će vašu emocionalnu vezu s partnerom.

1. ZA POČETAK 10 MINUTA SE GLEDAJTE U OČI Započnite s pet minuta gledanja jedno drugome u oči. Sedite udobno i okrenite se jedno prema drugome i pogledajte svog partnera bez dominantnog predznaka. Možete da trepćete, a pokušajte da se i nasmešite. Možda će vam biti neobično, ali pokušajte da izdržite do kraja bez dodira.

2. DIŠITE ZAJEDNO Kad se osetite prijatno gledajući partneru u oči, pređite na disanje. Pokušajte da dišete prirodno, kroz nos. Stavite ruku partneru na grudi i pokušajte da zajednički uskladite udahe i izdahe.

3. VREME ZA GRLJENJE Provedite bar pola sata u maženju, grljenju i ljubljenju s vašim partnerom, ali dok ste još obučeni. Ne prelazite na drugu frazu prebrzo jer ovaj deo može i te kako da uzburka strasti.

4. MASAŽA Naizmenično jedno drugome trljajte leđa mirisnim uljima za masažu. Koristite duge, spore pokrete s umerenim pritiskom koji ne idu ispod struka. Posle nekoliko minuta možete trljati svoje grudi o njegova leđa, prenosi Zadovoljna.

5. ORGAZMIČKA MEDITACIJA Poslednje, ali ne i manje važno. Orgazmička meditacija je u stvari praksa koja bi trebalo da odgana sve misli o tome šta bi trebalo da bude i usredsrediti se na ono što trenutno jeste. Zažmurite i prepustite se dodirima i osećanjima, a sve ostalo neka postane nevažno.