Vlada Republike Srpske i grad Trebinje obezbijedili su 152.000 KM za nastavak rada "Herceg-televizije" koja je zbog nagomilanih dugovanja prestala da emituje program prije šest mjeseci, potvrdio je Srni vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinja Dobroslav Ćuk.

herceg tvĆuk je istakao da je Vlada Srpske na molbu grada iz sredstava za podršku medijima obezbijedila 122.000 KM, dok je iz gradskog budžeta izdvojeno dodatnih 30.000 KM kako bi ova jedina regionalna TV stanica počela da emituje aktuelnosti iz Trebinja i susjednih istočnohercegovačkih opština.

Prema njegovim riječima, od obezbijeđenih sredstava biće izmirena dugovanja prema Poreskoj upravi kojoj se duguje oko 70.000 KM, dok će ostatak novca biti iskorišten za isplatu zaostalih zarada radnicima i za druge obaveze.

"Nama u lokalnoj zajednici mnogo znači ovaj medij, jer na korektan način izvještava sa svih događaja i neophodan je kako bi stanovništvo blagovremeno bilo informisano o svim dešavanjima na području grada i susjednih opština", kaže Ćuk i dodaje da će grad Trebinje i ubuduće podržavati rad "Herceg-televizije" i uključiti se u sva dešavanja kako bi opstala.

"Herceg-televizija" počela je sa radom 27. aprila 2008. godine, a registrovana je u okviru građevinske firme "Neimarstvo". Zbog nagomilanih dugovanja i blokade računa program je prestala da emituje u martu ove godine.

Ovu televiziju je prije nekoliko mjeseci, kako su mediji tada bili informisani, kupio crnogorski biznismen Branislav Bjelica, ali se ubrzo povukao zbog neriješenih pitanja u vezi sa ovom TV stanicom i pravnim ograničenjima za uknjižavanje vlasništva. SRNA