Njegovo preosveštenstvo umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije poručio je danas predsjedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću, povodom njegove izjave da "hoće da vodi realnu politiku, a ne nebesku Srbiju", da zemaljske Srbije nema bez nebeske.

Vladika AtanasijeEpiskop Atanasije je u otvorenom pismu upitao Dačića da li zna da za Srbe Svetoga Save i kosovskog Velikomučenika Lazara nema zemaljske Srbije bez nebeske, kao što nema ni ljudskog bića samo zemaljskog, bez nebozemnog.

U pismu se naglašava da pravoslavna vjera i Crkva Božja žive život koji započinje na Zemlji, a nastavlja u Carstvu nebeskom po srpskom svetokosovskom Zavjetu i ne prihvata takozvano "civilizacijsko" raspolućenje i degradiranje čovjeka i naroda svođenih na ovozemnu horizontalu groba i smrti.

Umirovljeni episkop Atanasije je u otvorenom pismu podsjetio Dačića da je na posljednjim izborima u Srbiji dobio jedva sedminu glasova Srba koji su izašli na izbore, a što je daleko manje od onih koji nisu.

Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je danas novinarima u Beogradu da hoće da vodi realnu politiku, a ne nebesku Srbiju, te da neće dozvoliti uzaludne žrtve ni zbog čega. SRNA