"Kulturno pamćenje - blago koje nestaje", naziv je izložbe koja je večeras predstavljena trebinjcima u Muzeju Hercegovine, a koju je priredila Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika BiH u saradnji sa Muzejom Hercegovine.

Izlozba nacionalnih spomenika BiHIzložbu je otvorio gradonačelnik Trebinja Dobroslav Ćuk, a prisutnim su se obratili i direktorica Muzeja, Veseljka Salatić i predsjedavajuća Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika, Amra Hadžimuhamedović.

Izložba panoa spomenika organizuje se u okviru kampanje "Kulturno pamćenje - Blago koje nestaje" od 2003. godine. U proteklih 9 godina upriličene su brojne izložbe koje se sastoje od video prezentacije i izložbenih panoa nacionalnih spomenika sa fotografijama i pratećim tekstom sa osnovnim informacijama o spomeniku.

Ova izložba je do sada bila postavljena u sjedištu Svjetske banke u Vašingtonu, u Barseloni, Istambulu, Rimu i Pestumu, te u Beogradu, ali i na području BiH: Banja Luci, Jajcu, Mostaru, Brčkom, Sarajevu, a večeras i u Trebinju.