Radnici građevinskog preduzeća "Neimarstvo" iz Trebinja ni danas nisu postigli dogovor sa upravom firme o izmirenju dijela zaostalih plata da bi odustali od najavljene blokade nastavka gradnje stambenog bloka koja treba da počne u krugu "Agrokopa".

Na dvoipočasovnom sastanku nije prihvaćen prijedlog uprave da se od prodaje materijala na nekadašnjem lageru preduzeća u naredna tri mjeseca obezbijedi izmirenje jedne i po plate iz 2008. godine, a da se isplata dugovanja za ostalih pet mjeseci 2008. i 2009. godine pokuša osigurati prodajom "Herceg televizije".

Sastanku su prisutvovali gradonačelnik Trebinja Dobroslav Ćuk i izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Dragan Simović.

Predsjednik Sindikalne organizacije "Neimarstva" Milenko Vukalović rekao je Srni da sindikat traži da se radnicima odmah izmire dvije plate da bi odustali od najavljenih blokada gradilišta i počeli raditi kod izvođača.

"Ukoliko ne bude ispunjen naš zahtjev nećemo dozvoliti nastavak radova", poručio je Vukalović i dodao da je radnike podržao i gradonačelnik Ćuk.

U Sindikatu "Neimarstva" ističu da će ovu ponudu iznijeti i na narednom sastanku kome bi trebalo da prisustvuju predstavnici investitora - preduzeća "Plants global" iz Zvornika.

Investitor iz Zvornika prije dvadesetak dana preuzeo je od "Neimarstva" obavezu da nastavi gradnju stambenog kompleksa "Agrokop", ali ugovorom nije predviđeno izmirenje zaostalih dugovanja prema radnicima "Neimarstva".

Kao izvođač radova angažovano je preduzeće "MD Perić" iz Bijeljine.

Radnicima "Neimarstva" duguje se sedam plata. SRNA