Požari u Hercegovini bukte nesmanjenim intenzitetom, a vatra u pojedinim sjevernim opštinama dolazi nadomak kuća, zbog čega je zatražena i pomoć helikoptera, javlja dopisnik Srne.

pozar hercegovina"Na ovom području je potrebno angažovati dodatno ljudstvo i tehniku jer se više požara širi u različitim pravcima", rekao je komandir Vatrogasne jedinice u Trebinju Miodrag Batinić.

On je podsjetio da požarišta u Trebinju gore već mjesec i po dana, mada su vatrogasci i dalje spremni da odbrane sela i svaku kuću kojoj se vatra približi.

Požar sa Trebinjskih brda danas se spustio prema selima Žakovo, Tulje i Mrkonjići, a u večernjim časovima je prešao i na teren nepristupačan za gašenje.

Situacija se malo popravila na požarištima u selima Klikovići i Taleži, ali se strahuje od detonacija mina na ovom području.

Požarna linija iz Rabine, između Mostara i Nevesinja, velikom brzinom se širi prema selu Bukurići.

Iz ovih opština su zatražili i pomoć helikoptera, ali nisu dobili odgovor kada će letjelica biti angažovana.

U Regionalnom centru civilne zaštite Srni je potvrđeno da su u nevesinjskoj opštini aktivna tri velika požarišta i da je situacija veoma složena zbog dugih požarnih linija.

U LJubinju se s planine Sitnice vatra spušta prema nekoliko sela i, ukoliko se bude i dalje širila, zaprijetiće i drugim obližnjim naseljenim mjestima.

I na području Bileće i Gacka aktivno je nekoliko požara, ali je požarna linija za sada pod kontrolom. SRNA