Fudbaleri Crvene zvezde bili su na pragu plasmana u Ligu Evrope, imali su 2:2 protiv Bordoa u gostima i sudijska nadoknada ih je dijelila od grupne faze, ali je golman Bajković napravio penal i omogućio Gufranu da donese pobjedu francuskoj ekipi od 3:2 i odlazak u Ligu Evrope. czvezda - bordo

Kakvo veče za Crvenu zvezdu u Bordou. Izašli su izabranici Aleksandra Jankovića hrabro na teren stadionu "Šaban "Dalma", nisu se uplašili, već su se suprotstavili favorizovanom rivalu. I za takvu partiju umalo su bili nagrađeni plasmanom u Ligu Evrope.

Igrali su zrelo, taktički odlično u prvih 45 minuta, "srpski Murinjo" je do tančina proučio igru "žirondinaca", imali su crveno-beli u džepu rezultat 2:2 koji ih vodi u grupnu fazu, ali je onda uslijedio nevjerovatan šok.

Bajković je nesmotreno srušio Obranajka u svom kaznenom prostoru daleko od gola, dileme nije bilo za sudiju Marka Klatenburga, pokazao je na bijelu tačku, a sa nje je neumoljiv bio Gufran. Pogodio je donji lijevi ugao, za 3:2, slavlje Bordoa i suze na licima igrača srpskog vicešampiona.