Radnici trebinjskog građevinskog preduzeća "Neimarstvo" danas su razgovarali sa direktorom te firme Radomirom Traparićem i gradonačelnikom Dobroslavom Ćukom o iznalaženju rješenja za isplatu sedam plata koje im se već godinama duguju, ali na sastanku nije bilo konkretnih rješenja.

neimarstvo radnici gradonacelnik

Radnici ne dozvoljavaju građevinskoj kompaniji "Perić" iz Bijeljine, izvođaču radova, da nastavi gradnju stambeno-poslovnog kompleksa "Agrokop" u centru grada koju je prije nekoliko godina započelo "Neimarstvo", dok se njihova dugovanja ne izmire.

Preduzeće "Plants global" iz Zvornika kao investitor prije dvadesetak dana preuzelo je od "Neimarstva" obaveze da nastavi gradnju zgrade "Agrokopa", kao i hipoteku kod Hipo Alppe Adria banke, ali ugovorom nije prediđena isplata zaostalih zarada radnicima "Neimarstva".

Direktor "Neimarstva" Radomir Traparić kaže da će u ponedjeljak, 3. septembra razgovarati sa investitorom o mogućem proširenju gradnje, "kako bi se na taj način radnici namirili".

"Vidjećemo da li će investitor i izvođač radova prihvatiti ovu opciju, ali sam skeptičan po tom pitanju s obzirom da je već odobreno proširenje gradnje za jedan sprat", kaže Traparić izaražavajući bojazan da će biti problema jer radnici zahtijevaju da se radovi ne nestavljaju, dok kupac želi da radi.

Traparić je ranije rekao da je rukovodstvo "Neimarstva" ponudilo radnicima ove firme da budu angažovani kod izvođača radova.

Nakon sastanka radnici su uz burno reagovanje napustili zgradu administrativnog centra ne želeći da daju izjave za medije.

Radovi na izgradnji stambenog kompleksa "Agrokop" počeli su u septembru 2008. godine, a prekinuti četiri mjeseca kasnije. SRNA