Fudbaleri Partizana pobjedili su norveški Tromso sa 1:0 u revanš meču kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto je u prvom duelu bilo 3:2 za Skandinavce. Partizan se golom Ivanova u 75. minutu na taj način plasirao u Ligu Evrope.

partizan-tromso

Trener crno-belih Vladimir Vermezović dobro je pripremio ekipu za najvažniji meč u sezoni.

Dobro se radilo na treninzima, vežbali su se prekidi i načini kako da se Partizan odbrani od onolikih skokova i mogućih golova Tromsa, kao u prvom duelu.

U isto vreme, Vermezović je forsirao igru po zemlji i strpljenje koje obično nije krasilo igru njegovih izabranika.

Nije išlo Partizanu u prvom poluvremenu. Tromso je bolje otvorio utakmicu i do odmora je imao dve, tri sasvim solidne šanse, dok će navijači crno-belih pamtiti samo "bombu" Saše Markovića iz 27. minuta.

Puno se preskakala sredina terena a napadači Lazar Marković i Aleksandar Mitrović nisu se snašli pred golom Tromsa.

Početak drugog poluvremena iznenadio je sve na stadionu i kraj malih ekrana jer su na terenu videli Mohameda Zabiju umesto Lazara.

Libijac se trudio, povlačio je na sebe neke igrače Tromsa i samim tim, stvarao se prostor za Ilića, Tomića i Mitrovića da manevrišu.

Usledio je prvi strašan pritisak Partizana koji je trajao punih 16 minuta i u okviru kojih se Mitrović dva puta obrukao pred golmanom Tromsa Lekstremom.

Kada je posle slobodnjaka Tomića u 71. minutu Ivanov sa dva metra iskosa pogodio stativu, činilo se da je sreća ponovo okrenula leđa Partizanu, međutim, Bugarinu se sve vratilo četiri minuta kasnije.

Ponovo je Tomić centrirao, ovog puta iz kornera, a golman Lekstrem je loše procenio let lopte ostavivši prazan gol. Ivanov je strpljivo sačekao loptu, skočio i prebacio ga za 1:0.

Igrači Tromsa su se unervozili i nisu znali kako da dođu do izjednačenja, dok su domaći mirno čekali i dočekali kraj utakmice i plasman u Ligu Evrope. BLIC