Radnici Trebinjskog građevinskog preduzeća "Neimarstvo" danas su se okupili na gradilištu u krugu "Agrokopa" u centru grada, nakon što je građevinska kompanija "Perić" iz Bijeljine, kao podizvođač radova, počela raščišćavanje terena, kako bi nastavila gradnju stambeno-poslovnog kompleksa koju je prije nekoliko godina započelo "Neimarstvo".

gradiliste agrokop

Direktor "Neimarstva" Radomir Traparić kaže da radnici ove firme traže zaostale plate i uslovljavaju početak radova sa isplatom, koja nije predviđena ugovorom sa firmom "Planc global" iz Zvornika koja je preuzela obavezu da nastavi gradnju.

Traparić pojašnjava da je preduzeće "Planc global" prije 20-ak dana preuzelo od "Neimarstva" obaveze da nastavi gradnju zgrade "Agrokopa", kao i hipoteku kod Hipo Alppe Adria banke, a kompanija, dok je kompanija "Perić" podizvođač u ovom poslu.

"Rukovodstvo "Neimarstva" ponudilo je radnicima "Agrokopa" da budu angažovani kod firme "Perić".

Predstavnik "Perić" kompanije LJubiša Lalić rekao je da je ova firma angažovana na završetku radova na zgradi "Agrokopa", te da će za desetak dana početi sa izvođenjem građevinskih radova.

Radnicima "Neimaprstva" preduzeće duguje sedam plata. Radovi na izgradnji stambenog kompleksa "Agrokop" počeli su u septempbru 2008, a prekinuti četiri mjeseca kasnije. SRNA