Ministar za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske Nada Tešanović poručila je da će ovo ministarstvo podržati izgradnju zatvorenog bazena u Trebinju, te da će u narednom budžetu biti planirana i dodatna sredstva za talentovane sportiste u Srpskoj.

prijem za plivace leotara"Trebinje, s obzirom na veliki broj talentovanih plivača i drugih sportista, zaslužuje da ima takav bazen, što bi znatno doprinijelo u ostvarivanju još boljih rezultata", rekla je Tešanovićeva večeras u Trebinju, nakon razgovora sa predstavnicima grada, te članovima i rukovodstvom Plivačkog kluba "Leotar".

Ona je dodala da Ministarstvo nema previše finansijskih sredstava, ali da može uticati na druge nadležne institucije da pomognu kako bi se u što skorije vrijeme realizovao ovaj projekat.

Tešanovićeva je, kao prvom olimpijcu iz Trebinja, Ivani Ninković iz Plivačkog kluba "Leotar" čestitala na učestvovanju na Olimpijskim igrama u Londonu, istakavši da je veliki propust Olimpijskog komiteta BiH što nije omogućio odlazak i njenog trenera Veljka Piljevića.

prijem za plivace leotara

"Na izvršnom odboru ovog komiteta formirana je komisija koja će ispitati ovaj slučaj", istakla je Tešanovićeva.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinja Dobroslav Ćuk je napomenuo da već osam godina postoji ideja o realizaciji projekta zatvorenog bazena, koji je neophodan gradu, sportistima, građanima, ali i turistima, te za razvoj sportskog turizma.

"Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ su već napravile izvedbeni projekat bazena koji će se graditi do otvorenog bazena na Banjama, a svi ostali radovi zavise od zatvaranja finansijske konstrukcije", rekao je Ćuk, istakavši da bi bazen trebalo da bude završen najdalje za dvije godine.

On je izrazio nadu da će ovaj projekat, osim Trebinja, finansijski podržati i HET, "Elektroprivreda Republike Srpske", Vlada Srpske i nadležna ministarstva.

Članica Plivačkog kluba "Leotar" Ivana Ninkoviće rekla je da je veliki nedostatak za sportiste u ovom gradu, a posebno plivače, što nemaju zatvoreni bazen, pa su prinuđeni da na treninge putuju u Herceg Novi i Dubrovnik.

"Plivanje izuzetno volim i to mi nije naporno, ali oduzima mnogo vremena i skupo je", rekla je Nikovićeva. SRNA