Fudbaleri FK Rudar Prijedor savladali su trebinjski Leotar sa 3:1 u okviru četvrtog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

rudar leotar

Na Gradskom stadionu u Prijedoru, malobrojna publika nije bila u prilici vidjeti lijep fudbal, ali tome je doprinijela i činjenica da se igralo po izuzetno toplom vremenu.

Ipak, domaći su bolje otvorili susret i prijetili preko Srndovića i Mikića, ali bezuspješno. U 20. minuti ekipa Velimira Stojnića došla je do vodstva, a u strijelce se upisao Edward Acevedo Cruz. Do odlaska na predah mreže se više nisu tresle.

U nastavku ista meta, isto odstojanje. Domaći su bili nešto bolji i prijetili, a gosti iz Trebinja uglavnom su igrali na kontranapade. Haris Handžić je u 56. minuti imao odličnu šansu.

Bivši igrač FK Sarajevo lijepo je šutirao, ali lopta je odsjela na prečki gostujućeg gola. Međutim, sjajni Handžić riješio je pitanje pobjednika u 76. minuti, kada je pogodio za 2:0.  Sve što su gosti napravili do kraja jeste počasni pogodak Filipovića, ali Prijedorčani su u posljednjim trenucima vratili dva gola razlike preko Ratoke, što je bio i konačan ishod ovoga duela. Ekipi Rudar Prijedora ovo je bila prva pobjeda u prvenstvu.

Zanimljivo, Leotar do ovoga kola nije primio nijedan jedan gol, pa pobjeda domaćih još više dobiva na značaju. SCSPORT