Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno 0:0 na svom terenu protiv Bordoa u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope. Revanš je za sedam dana u Francuskoj. zvezda bordo

Vatrena atmosfera, "gromovi" na tribinama i 40.000 navijača dočekalo je fudbalere Bordoa, ali oni nisu preterano poremetili goste, niti se Zvezda uplašila renomiranog rivala.

Navijači na severnoj tribini istakli su transparent na kom je pisalo: "Robi, hvala ti za snagu i energiju koju si uneo u klub, vrata Zvezde su ti uvek otvorena", i tako se zahvalili Prosinečkom koji je u ponedeljak podneo ostavku, ali je gledao svoje dojučerašnje izabranike.

Nakon toga je i novi-stari trenerom Aleksandrom Janković dobio podršku parolom na kojoj je pisalo: "Kada je najteže pravi Zvezdaši su uvek tu, Sale budi dobar trener kao što si i zvezdaš".

Crveno-beli su se u prvom poluvremenu hrabro suprotstavili franuskoj ekipi, držali konce igre u svojim rukama i diktirali ritam. Slika se nije mnogo promenila ni u nastavku, samo je nedostajalo da se zatrese mreža rivala.

Zvezda je zatvorila prilaze svom golu, iako je Mladenović sa dva kiksa mogao da napravi ozbiljnije probleme svojoj odbrani. U napadu, Vešović je pokazao da je brži od čuvara na desnoj strani i mogao je češće da probija, dok su po levoj jako dobro delovali Lazović i Dimtrijević.

Upravo je Lazović u 17. minutu oprobao udarac kada je sa distance lukavo gađao, ali je lopta otišla pored desne stative, nakon čega su usledile najbolje prilike u prvom delu.

Prvo je posle dubinske lopte Obranjak izbio sam ispred Bajkovića, Mladenović je zakasnio da napravi ofsajd zamku, a poljski reprezentativac je pokušao da lobuje Zvezdinog golmana i loptu poslao preko prečke.

Posle kratkog dodavanja Dimitrijevića u 36. minutu, Lazović je napravio korak-dva napred, ušao u kazneni prostor i snažno šutirao u gornji levi ugao, ali je Karaso sjajno intervenisao i pobrinuo se da se na odmor ode bez golova.

Na isteku sat vremena igre, domaći su imali najbolje prilike da dođu u vođstvo, kada je nedostajalo koncentracije u završnici - Lazovićev slobodnjak loše je zahvatio Milunović, da bi potom crveno-bela "osmica" odlično uletela u šesnaesterac sa desne strane, imao je samo jednog defanzivca Bordoa i Milunovića ispred sebe, ali je Karaso pročitao njegovu nameru da uposli napadača kome ne bi bilo teško da zatrese mrežu. BLIC