U prvom ovosezonskom, odnosno 220. "El klasiku" slavili su fudbaleri Barselone, pošto su posle preokreta savladali Real sa 3:2 na Nou Kampu u prvom meču španskog Superkupa. Strelci za pobednika bili su Pedro, Mesi iz penala i Ćavi, dok su za Madriđane pogodili Kristijano Ronaldo i Di Marija. barselona real

Publika na Nou Kampu u prvom poluvremenu je gledala uspavanku, kao da se večiti španski rivali nisu zagrejali za predstavu kakvu uvek prirede kada igraju.

Ali, u nastavku se borba rasplamsala uz čak pet golova, Real je poveo, a Barsa prvo izjednačila, iako je Pedro bio ofsajdu, a potom kreirala i totalni preokret za prvu pobedu Tita Vilanove kao šefa stručnog štaba Katalonaca u El klasiku.

Najbolju priliku u prvom delu imao je Leo Mesi u 19. minutu, nakon dodavanja Alveša sa desne strane, prebacio je loptu na levu nogu i dobro gađao, ali je bio zamalo neprecizan. Posle toga je i Pedro stavio Kasiljasa na muke, dok je na drugoj strani zapretio Benzema, da bi prava uzbuđenja tek usledila.

Gotovo sat vremena Kristijana Ronalda nigde nije bilo na terenu, a onda je bljesnuo, skočio posle kornera Ozila sa desne strane i glavom zakucao loptu iza leđa Valdeza.

Radost "kraljevića" trajala je svega 60 sekundi, jer čim se krenulo sa centra, Kasiljas je morao da vadi loptu iz mreže. Pedro je pobegao Konetrau na pas Maskerana i iako je bio u ofsajdu, sudija Karlos Klos Gomez je dozvolio da se igra nastavi pa omalenom napadaču nije bilo teško da poravna rezultat.

Već u 60. minutu mogla je Barsa do preokreta, koji je nagovestio Dani Alveš, ali je Kasiljas ukrotio njegov udarac, međutim, bio je nemoćan devet minuta kasnije. Serhio Ramos je oborio Inijestu u kaznenom prostoru, Gomez je pokazao na belu tačku, a Mesi ispisao 2:1 na semaforu, što je bio njegov prvi gol protiv Madriđana posle 432 minuta posta.

Za overu trijumfa pobrinuli su se Barsini čarobnjaci, Inijesta i Ćavi, prvi tako što je trojicu igrača Reala sjajnim dodavanjem vezao u čvor i izbacio reprezentativnog kolegu, kome je preostalo da pošalje loptu pored Kasiljasa.

Rezervista Di Marija je samo uspeo da ublaži poraz i postavi konačnih 3:2 nakon nepotrebnog poigravanja Valdeza ispred gola.

Revanš je na programu za sedam dana na "Santjago Bernabeu", u kom će sve biti otvoreno. BLIC