Kompanija "Majkrosoft" predstavila je svoj novi logo, kojim najavljuje seriju novih proizvoda. To je prvi put da najveći svetski proizvođač softvera menja logo još od 1987. godine, kada internet praktično nije ni postojao, a mobilni teefoni su smatrani luksuzom. microsoft logo

Stručnjaci kažu da je Majkrosoft ovom promenom poslao signal da je spreman na novi način razmišljanja i da će ponuditi liniju proizvoda za ljude koji internet koriste drugačije nego što se to radilo pre desetak godina.

Majkrosoft veruje da bi promenama u softveru mogao da preživi velike tehnološke promene, sa sve više uređaja zasnovanih na "tač skrin" tehnologiji, od tablet računara do mobilnih telefona, dok PC računari sve više postaju deo prošlosti.

Stari logo kompanije Majkrosoft
Novi operativni sistem "Vindous 8" pojaviće se na tržištu 26. oktobra, u verziji za tablet računare, ali i tradicionalne PC-jeve.

Kompanija "Majkrosoft" će lansirati i sopstveni tablet računar zasnovan na "Vindous 8" operativnom sistemu, čime će se na tržištu suprotstaviti "ajpedu" kompanije "Epl". Postojaće i posebni operativni sistem "Vindous 8" za smartfonove. BLIC