"Bentli Kontinental GT spid" je najbrži automobil koji je ova kompanija proizvela. U najavi za zvaničnu premijeru na Salonu automobila u Moskvi, "Bentli Kontinental GT spid" mami svojom maksimalnom brzinom od 330 km/h, koju postiže zahvaljujući svom legendarnom šestolitarskom W12 agregatu, koji razvija 625 konjskih snaga, što je za 50 KS više u odnosu na standardni model. Ovaj agregat poseduje i tzv" sistem povraćaja energije", što utiče na snanjenu potrošnju goriva (12% manja) i manju emisiju CO2.

Bentli

"Bentli Kontinental GT spid" razvija obrtni momenat od 800Nm, koji "GT spidu" omogućava gotovo momentalno ubrzanje do 100km/h, koje uz pomoć osmostepene automatske transmisije, dostiže za 4,2 sekunde, dok je za 160km/h dovoljno 9 sekundi.

Menjač je inače izrađen na osnovu tzv. "Blok šifting" tehnologije koja omogućava direktno prebacivanje brzine, npr. iz osme u četvrtu, što za posledicu ima pomenute zapanjujuće performanse.

Elektronska kontrola stabilnosti optimizirana je i usklađena da radi sa sistemom kontrole rada motora, pa je vozaču na raspolaganju dinamičan i klasičan režim vožnje. Da bi se "Bentli Kontinental GT spid" na vreme zaustavio pri velikim brzinama, tu su gvozdeni diskovi kočnica i osam klipnih klješta kao standardni set za zaustavljanje ove zveri na drumu.

Raspored težine na ovom automobilu sa pogonom na sva četiri točka dat je u odnosu 60:40, što "Kontinentalu GT spidu" daje potrebnu stabilnost. Ali nije sve naravno u mehanici i raznim sistemima. "Bentli" ne bi bio to što jeste, da nema prepoznatljivi i dopadljivi dizajn, koji odlično leži na ekskluzivnim 21-inčnim točkovima. Sam dizajn nalazi se na granici snage i elegancije, ushićenja i izdržljivosti.

I pored činjenice da se ovde radi o sportskom automobilu visokih performansi, unutrašnjost je mahom ručne izrade. Korišćeni su uglavnom prirodni materijali (koža, polirani furnir i sjajni metal), što kabini daje utisak vanserijskog kvaliteta. Unutrašnjost je opremljena i velikim 8-inčnim ekranom osetljivin na dodir, info sistemom sa 30 GB memorije i navigacijom. MOJAUTO